Akumulatorji v avtomobilu lahko povzročajo težave

En dan, ko sem se moral odpeljati v službo, sem imel težavo in sicer to, da mi avto ni hotel vžgati. Tako pa nisem vedel, kaj naj naredim, saj se mi je že počasi mudilo v službo, ter sem tako hitro rabil najti rešitev. Poznal pa sem enega mehanika, ki pa je bil moj zelo dober prijatelj, ter je tudi živel par hiš stran od mene. Ker pa je delal od doma in imel delavnico kar doma, sem mu rekel, če mi lahko hitro priskoči na pomoč, kart pa je tudi naredil.

Nato pa je hitro preveril stanje avta, ter tudi hitro ugotovil, da je težava najbrž v akumulatorju. To pa zato, ker so večino časa krivi akumulatorji, če nam avto noče vžgati, saj so akumulatorji nekakšna baterija za naš avto. 

Akumulatorji v avtomobilu lahko povzročajo težave

Tako pa je hitro pripeljal še svoj avto, kjer pa sva nato povezala moj in njegov akumulator v avtu, tako da bi se mojemu akumulatorju nekoliko dvignila napetost. Pri temu procesu pa je potrebno vedeti, kako se to dela. Najprej je bilo potrebno povezati oba akumulatorja s posebnimi izoliranimi kabli. Pri temu pa je potrebno, da je avtomobil ugasnjen. Nato pa, ko so akumulatorji povezani, zaženemo vozilo, ki daje napetost, torej v mojem primeru, je bilo to sosedovo vozilo. Nato pa je bilo potrebno počakati nekaj minut, nakar sem probal prižgati še moj avto in se je na srečo tudi prižgal.

Nato pa sva vse skupaj pospravila, jaz pa sem se odpravil v službo, saj se mi je že konkretno mudilo. Na srečo pa sem imel tako blizu sebe mehanika, da mi je lahko hitro svetoval, ter mi tudi pomagal rešiti težavo, zaradi katere so bili krivi akumulatorji, oziroma akumulator, ki se je spraznil. Tako pa sem takrat, ko sem prišel domov iz službe, tudi menjal akumulator, tako da se mi to več ne bo ponovilo.