Med spanjem lahko vaše telo dehidrira

Ko spite, takrat tudi izgubljate vodo. In to sploh ne malo. Med spanjem lahko izgubite tudi do pol litra tekočine, ki izhlapi skozi vašo kožo, kar pomeni, da če vaše ležišče ni sposobno vsrkat te vlage, se boste pričeli potiti, vaše telo se bo ohladilo in hkrati se boste zbudili. Seveda potrebujete kvalitetno ležišče, ki je sestavljeno iz naravnih materialov, ki so narejena na osnovi volne.

Ja volna je tista surovina, ki vam omogoča, da se bo vlaga lepo vsrkala ponoči in hkrati, da se bo ta vlaga posušila čez dan, torej takrat, ko vas v postelji ne bo. Nikakor pa ne smemo pozabiti na vzglavnik in odejo. Vzglavnik in odeja, narejena na osnovi volne, bosta prav tako poskrbela za čim večje udobje in tisto pravo kombinacijo udobja in suhosti, ki jo potrebujete za zdravo spanje. Seveda ne smete pozabiti na zračenje postelje čez dan. Tako je. To je pravo olajšanje za vse, ki vam zjutraj ni do pospravljanja postelje. in kaj če nimate pravega ležišča?

Brez skrbi. Kakršno koli že je vaše ležišče, pa četudi ni iz naravnih materialov obstajajo tako imenovane vložki, ki jih položite na jedro žimnice pod prevleko. Ti volneni vložki debeline cca 2 cm vam bodo omogočili udoben spanec, pa četudi niste kupili najboljše vzmetnice. In če se na koncu odločite za pravo ležišče oziroma če se odločite za pravo kombinacijo volnenega vložka, verjetno vaše odločitve ne boste obžalovali. Zjutraj se boste vstali veliko boljše volje in resnično bolj spočiti. Ko boste vašo posteljo zapustili, pa bo le ta vso odvečno vlago oddala v prostor.

Zvečer ko se boste vrnili pa vas bo čakala suha in topla postelja. In ko boste ugotovili kako pomemben je dober spanec, ne boste oklevali, ampak boste takoj poskušali najdi in obiskati trgovino kjer prodajajo postelje in zahtevali najboljšo posteljo.