Tradicionalni slovenski zajtrk

Zavedati se moramo, da je prehrana otrok ključnega pomena za njihov zdrav razvoj. Vse več staršev žal nima veliko časa in otroci žal nimajo takšne prehrane, kot bi jo morali imeti. Sama sem pri prehrani otrok zelo skrbna in zelo gledam na to, kaj moji otroci jedo. Je pa res, da otroci rastejo in je vedno kakšno obdobje, ko se moramo pogovoriti. 

Zakaj je dobro, da otroci poznajo tradicionalni slovenski zajtrk?

Vsi vemo, da šole organizirajo tradicionalni slovenski zajtrk, da bi tako otrokom približali zdravo prehranjevanje. Kaj točno vsebuje tradicionalni slovenski zajtrk, pa si poglejmo:

  • kruh,
  • maslo,
  • med,
  • mleko,
  • jabolko.

Tako otroci na ta dan jedo prav to. Moji otroci imajo zjutraj najraje med, tako da so vedno veseli, kadar je v šoli tradicionalni slovenski zajtrk, ker vedo, da bo dober. Lahko bi rekli, da otroci danes dobro jedo, vendar so problem sladkarije. Žal se je poje preveč sladkarij. 

Tradicionalni slovenski zajtrk

Najbolj zanimivo pa je to, da otroci na dan, ko je slovenski zajtrk uživajo. Tudi oni točno vedo, kaj je dobro za njih. Pri otroku je prehrana ključnega pomena, kajti vpliva na njegov razvoj, počutje in zdravje. Pri nas v Sloveniji smo lahko srečni, ker imamo naše zlate kmetije, kjer pridelujejo dobro slovensko hrano. Tega bi se morali zavedati čisto vsi, da je naša slovenska hrana res dobra. 

Sama vedno podpiram, če je kaj dobrega, zato tisti teden, ko otroci jedo tradicionalni slovenski zajtrk poskrbim, da za vikend tudi mi zajtrkujemo točno to. Tako otroci vidijo, kako zelo je hrana pomembna, še bolj pa to, kaj jemo. Danes je takšen tempo življanja, da ljudje pozabljamo na zdravo prehrano vse dokler nam seveda gre. Kar hitro pa se to spremeni, če vidimo, da naše telo potrebuje nekaj drugega. Zato bodite prijazni do sebe in poskrbite, da jeste zdravo in si poskušajte vsak dan privoščiti slovenski zajtrk.