Zakaj je pomembno izbrati kvalitetna PVC okna

Dandanes skoraj vsi ponudniki oziroma trgovine, ki se ukvarjajo s prodajo oken oziroma vrat zagotavljajo, da so okna z njihove ponudbe kvalitetna PVC okna. Ampak kaj res? Potrebno se je vprašati, kaj sploh pomeni kvaliteta, ko govorimo o oknih.

Zelo preprost preizkus lahko naredite že v sami trgovini. Trgovca najprej vprašajte kaj pomeni imeti kakovostno okno. Če bo trgovec obljubljal, da kvalitetna okna boljše tesnijo, da so pri sami izdelavi uporabljeni kvalitetni materiali ga najprej povprašajte ali oni sami okna izdelujejo. Če je odgovor ne, da samo posredujejo pri prodaji in da so okna nekje iz tujine, potem je potrebno biti previden.

Če prodajalec zagotavlja, da kvalitetna PVC okna zagotovijo boljšo zvočno izolacijo, lahko zelo preprosto naredite preizkus, da se zaprete na njihovo razstavno postavitvijo, ter vašemu partnerju, oziroma prodajalcu naročite naj tleskne s prsti. Tlesk z odprtim oknom oziroma tlesk s prti pri zaprtem oknu bi morala biti popolnoma različna. Celo še več, tleska s prsti v prodajalni sploh ne bi smeli slišati. Skratka če tlesk slišite, potem morate biti pozorni.

Če bo prodajalec zagotavljal, da so njihova okna kvalitetna in zato imajo posledično višjo ceno, to je žal danes največja laž, ki si jo lahko prodajalec izmisli. Cena in kakovost nista nujno povezana. Tako kot slišite, da šampon za 1 Eur bolje opere lase, kot šampon za 10 ali več Eur, prav tako so lahko cenejša okna boljša od dražjih.

Če bo prodajalec zatrjeval, da njihova okna boljše tesnijo, zato bodo prihranki na letnem nivoju absolutno poplačali samo investicijo v okna, tukaj morate biti zelo pozorni. Namreč najboljša okna danes se sploh ne hvalijo s tem kako dobro tesnijo, ampak se hvalijo kakšne prezračevalne opcije ponujajo.  Kvalitetno prezračevanje namreč zagotavlja boljšo klimo v prostoru, prav tako pa tudi preprečuje nastajanje plesni.

In na koncu, če se želite prepričati, da vam prodajalec res ponuja kvalitetna PVC okna ga preprosto vprašajte, katera okna ima montirana v salonu. Če ima montirana okna, ki jih prodaja potem lahko zelo preprosto preverite njihovo stanje obrabe.